La Vall de Lord tindrà gestió de residus pròpia i conjunta a partir de l’any que ve

Aquesta setmana, els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, La Coma i la Pedra i Guixers estan celebrant plens extraordinaris per aprovar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per a la recollida i gestió de les deixalles. El sistema serà d’illetes tancades amb totes les fraccions tot i que s’adaptarà a la idiosincràsia de cada municipi respectant el porta a porta que fa anys que es duu a terme a Sant Llorenç i el porta a porta de baixa freqüència del nucli de Vilamantells, a Guixers. Ho destaca l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu:

Per la seva banda, l’alcalde de Guixers, Jordi Selga, celebra l’acord i creu que farà que s’acceleri el canvi del model de recollida rural a la resta del Solsonès:

Es preveu que el ple ordinari del Consell Comarcal d’aquest dijous aprovi també el conveni. A partir d’aquí, es licitarà el servei, per un import anual de 400.000 euros. Sant Llorenç n’assumirà el 46%, La Coma i La Pedra el 37% i Guixers el 17%. Amb aquestes mateixes proporcions, els ajuntaments finançaran la contractació d’un tècnic via Consell Comarcal, que s’encarregarà de supervisar i coordinar la gestió de residus. El primer any treballarà a mitja jornada i a partir del segon tindrà un 25% de dedicació. El contracte és per a 8 anys, prorrogable per a dos més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *