La tempesta de la matinada de dissabte fa estralls a Navès

A la zona de Besora, a hores d’ara, dos dies després, encara s’hi poden observar acumulacions de pedra així com els nombrosos desperfectes que va causar la combinació de vent amb ratxes properes als 100 quilòmetres per hora, pedres de fins a 2 centímetres de diàmetre i pluges intenses. En funció de l’àrea del municipi van caure entre 40 i 60 litres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, amb dades de l’estació automàtica situada a la part baixa del riu Aigua d’Ora, d’aquests 60 litres, 31 van caure en mitja hora mentre que en el moment de més intensitat es van registrar 5 litres en un minut.

La tempesta va provocar aixecament de teulades, caiguda de murs de pedra i de tanques perimetrals, esllavissades, arrencament d’arbres, rases desbordades, trencament de vidres i persianes i, fins i tot, cotxes abonyegats. Mentre esperen el pas dels pèrits de les assegurances per avaluar la magnitud dels danys, els veïns porten tot el cap de setmana retirant fang i pedra dels camins i arbres caiguts per intentar tornar a la normalitat. Les persones més grans no recorden haver viscut mai una tempesta de les característiques de la de la matinada de dissabte. Afortunadament, no es van haver de lamentar danys personals.

A Solsona la tempesta, amb pluges d’entre 12 i 40 litres caiguts en poca estona, va inundar la zona de la Ribera i del parc de la Mare de la Font. Durant unes hores se’n van haver de tancar els accessos. Paral·lelament, es van haver de resoldre incidències arreu de la ciutat, sobretot arbres caiguts i tapes de clavegueres que s’havien aixecat amb la força de l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *