La revista cultural Oppidum arriba a la vintena edició

Es presentarà divendres que ve a 2/4 de 8 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Es farà un acte cultural relacionat amb l’article de Jordi Xandri que parla de la restauració de l’orgue de la Catedral de Solsona. A banda d’això, s’hi publica un estudi sobre els enclavaments prehistòrics de la Bòfia de la Valldan i de la Balma de les Cordes, tots dos a Odèn. En un altre treball es dóna notícia de diferents obres que es van dur a terme al castell de Sant Climenç a mitjans del segle 16. Un altre tema tractat fa referència a la fi de la Baronia de Canalda al segle divuit. A continuació hi ha un article que, partint de l’estudi de Cal Musiquet, presenta diferents aspectes socials i econòmics de la Solsona contemporània. Finalment, un text repassa l’evolució de la Societat de Caçadors de Solsona i Comarca des dels seus inicis fins a l’actualitat.

En tractar-se del número 20, la imatge de la portada ha estat cedida per Jaume Roure, el mateix artista que va fer la del primer exemplar.

La revista Oppidum és editada per l’Arxiu Comarcal del Solsonès, el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona i el Centre d’Estudis Lacetans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *