La renda mitjana per persona al Solsonès era de 12.980 euros el 2020

Així es desprèn dels indicadors socioeconòmics que acaba de publicar l’Institut d’Estadística de Catalunya. La dada resultant és l’índex socioeconòmic territorial, que concentra en un sol valor informació amb indicadors sobre la situació laboral, el nivell d’educació, la immigració i la renda de la població. Aquest índex al Solsonès és de 96,8, lleugerament per sota de l’any anterior, i en una línia similar a la dels darrers 5 anys.

La població ocupada a la comarca es va reduir lleugerament entre el 2019 i el 2020, passant d’un 71,1% a un 70,4%. El percentatge de treballadors de baixa qualificació es manté en un 16,8% mentre que disminueix la població amb estudis baixos fins a un 17,4%. També cau la població jove sense estudis postobligatoris, que es troba al 26,8%. El percentatge d’estrangers de països de renda mitjana o baixa remunta i es torna a situar al 10% de 4 anys enrere.

Tots els municipis del Solsonès excepte Solsona i Sant Llorenç tenen un nivell socioeconòmic per sobre de la mitjana catalana. Els pobles amb millors indicadors són, per aquest ordre, La Molsosa, Olius, Lladurs i La Coma. Respecte el 2019, la meitat de municipis milloren i la resta, baixen, tot i que es tracta d’oscil·lacions molt lleugeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *