La presidenta del Consell Comarcal revela que va declinar vacunar-se de Covid tot i que estava inclosa al pla de vacunació

Sara Alarcón ho ha explicat a Solsona FM després de la roda de premsa d’aquest migdia en la qual el director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, i la directora d’infermeria, Gemma Novelles, han explicat els detalls del pla de vacunació de l’ens. Arran de la polèmica sorgida en el ple del Consell d’aquest dijous, a partir de la qual s’ha revelat que el gerent, Marc Carrera, va rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus la setmana passada, la direcció mèdica ha sortit a donar explicacions de quins perfils estaven inclosos al pla de vacunació.

Juan Campus ha explicat que va rebre la instrucció de Coordinació de Vacunació afirmant que s’havia de vacunar “tota la plantilla del Centre Sanitari, especialment els qui desenvolupen funcions de forma presencial” i el personal extern que hi intervé. Arran dels dubtes que li generava la instrucció, Campus va preguntar si el pla incloïa els usuaris del sociosanitari i “dos casos especials, el gerent i la presidenta, que venen almenys un cop a la setmana a treballar presencialment al centre i, a vegades, en alguna altra ocasió, per signar documents”. Després de confirmar-li que tots aquests casos tenien opció de rebre la primera dosi de la vacuna, el director mèdic ha explicat que es va posar en contacte “directament amb la presidenta i el gerent”. El director mèdic ha puntualitzat que “tot i que és informació confidencial que no hauria de transcendir”, “el gerent em va dir que preferia que la seva vacuna anés a una altra persona”, però quan “li vaig dir que si no se la posava ell es perdria” va optar per vacunar-se. Referent a la presidenta, Campus ha explicat que no podia revelar si s’havia vacunat o no, però preguntada per aquesta emissora, posteriorment Sara Alarcón ha confirmat que ella no s’havia vacunat.

El director mèdic del Centre Sanitari afirma que el pla de vacunació s’ha executat “pensant mèdicament en tothom i sense voluntat de fer mal a ningú”. En total, a l’ens de salut, la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 s’ha administrat a 95 persones, de les quals 13 són usuaris del sociosanitari.

La CUP demana que s’assumeixin responsabilitats

En un comunicat fet públic aquest matí, Alternativa per Solsona-CUP afirma que l’explicació del Consell i el Centre Sanitari excusant-se en el protocol de Salut de dijous “té força llacunes i ha anat com l’anell al dit al Consell per justificar una negligència comesa 9 dies abans”. Els cupaires asseguren que “s’ha generat una situació de greuge vers persones treballadores del Consell molt més exposades a contagi i a ser transmissors a persones vulnerables” i que “aquí hi entra l’ètica personal d’acceptar o no la vacuna per davant de persones en una situació molt més de risc”. Lamenten la manera com la direcció política ha gestionat la informació sobre aquesta qüestió: “S’havia d’anar de cara i explicar des del primer dia qui es vacunava”. Reclamen “transparència i claredat” i qualifiquen d’inacceptable la “resposta ambigua i la fugida d’estudi” de la presidenta en el ple de dijous. Alternativa per Solsona també carrega contra “el silenci” de l’alcalde, David Rodríguez, per negar-se a donar explicacions des del consistori davant d’aquesta situació.

Alternativa per Solsona-CUP exigeix a la direcció del Consell i del Centre Sanitari que es donin explicacions clares i amb proves de com han succeït els fets. A partir d’aquí, “si poden demostrar la seva versió, cal un reconeixement de l’error i disculpes a tota la ciutadania per l’opacitat amb què s’ha gestionat”.  En cas que hi hagi hagut “negligència”, demanen que cadascuna de les parts implicades assumeixi la seva responsabilitat i posi el seu càrrec a disposició del ple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *