La Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès rep un dels Premis de l’Aigua 2021

Li ha concedit l’Associació Catalana Amics de l’Aigua en el marc del quart Congrés de l’Aigua a Catalunya. El guardó reconeix la tasca d’aquest ens públic constituït formalment el 1982 per 6 ajuntaments amb un projecte extremadament ambiciós de prestació del servei d’abastament d’aigua potable al Solsonès, la majoria amb la població disseminada. Actualment, la Mancomunitat dona servei a 11 municipis, 10 del Solsonès i un de la Segarra, i a masies veïnes de cinc municipis més. La xarxa de distribució té 768 quilòmetres de longitud i més de 1.400 abonats, la meitat dels quals són explotacions agràries. En total, dona servei a un àmbit geogràfic de 710 quilòmetres quadrats. Totes aquestes característiques la converteixen en una xarxa absolutament singular tant per la seva tipologia com per la seva eficiència.

El premi també ha considerat la incidència que té aquesta infraestructura en la pervivència i el desenvolupament del poblament disseminat i les activitats econòmiques del territori. També té en compte el preu mitjà de l’aigua, de 93 cèntims el metre cúbic sense impostos; un rendiment en la distribució del 91% i els índexs que n’indiquen la seva eficiència.

El president de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès, Daniel Rovira, ha estat l’encarregat de recollir el guardó. En la seva intervenció ha agraït a tots els representants municipals que han col·laborat a fer de la Mancomunitat un ens de referència, especialment a les persones que fa gairebé 40 anys van impulsar aquest projecte de comarca que actualment és el principal puntal per la lluita contra el despoblament del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *