La Mancomunitat aconsegueix un rendiment de l’aigua superior al 90% al Solsonès

Segons el vicepresident de l’ens, Daniel Rovira, l’efectivitat de la xarxa d’aigua de la comarca sempre ha estat de les millors de Catalunya i, de fet, l’Agència Catalana de l’Aigua els felicita per aquest fet. Un altre factor afegit és la instal·lació de comptadors intel·ligents. Segons publica aquesta setmana el portal esmartcity.es, aquest sistema dona la possibilitat de fer lectures més regularment, amb la qual cosa és més fàcil verificar incidències, fuites o trencaments.

Recordem que la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès està formada per 11 municipis, 10 del Solsonès i Biosca, i dona abastament també a altres zones limítrofes veïnes de l’Alt Urgell, la Segarra, la Noguera i el Bages. La xarxa de subministrament té una longitud de més de 744 quilòmetres i abasta més de 1.700 connexions en un àmbit geogràfic d’una superfície d’uns 710 quilòmetres quadrats. Actualment, la Mancomunitat té més de 1.400 abonats. El vicepresident de l’ens, Daniel Rovira, explica el perquè d’aquests rendiments elevats de l’aigua:

D’altra banda, Rovira ha posat de relleu que l’abastament d’aigua en l’àmbit de la Mancomunitat està completament garantit a dia d’avui. La derivació de la línia de la Llosa del Cavall al dipòsit de Cabot, a Pinós, que es va posar en marxa a principi d’estiu, està en funcionament unes hores al dia. Això permet, d’una banda, reduir el consum de la xarxa procedent del sud del Solsonès, incrementar l’efectivitat, disminuït costos i comprovar que la xarxa estrenada està en plenes condicions. Daniel Rovira ha avançat que la Mancomunitat està sol·licitant altres concessions. Els motius són la situació derivada del canvi climàtic, les dificultats del repartiment de l’aigua en el territori dispers de la comarca i l’increment d’explotacions ramaderes i l’objectiu, garantir l’abastament d’aigua arreu de la comarca en un futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *