La Generalitat crearà una Oficina Tècnica a l’Alta Muntanya per detectar actuacions estratègiques i elaborar un pla a sis anys vista

La consellera de Territori, Ester Capella, ha avançat que la futura Llei d’alta muntanya, que preveu un nou model de governança, se sotmetrà a informació pública al març i es vol aprovar abans de final d’any. L’àmbit d’actuació és el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès a banda de l’Alt Pirineu i l’Aran. La intenció del Govern és reformular el Consell General de Muntanya per donar poder de decisió al territori. Capella defensa un nou marc de relació de l’alta muntanya amb la resta del país:

La nova Oficina Tècnica a l’Alta Muntanya farà d’observatori. El primer pas serà l’elaboració d’una diagnosi de la realitat territorial per identificar-ne reptes i necessitats i extreure’n un informe de conclusions anual. Paral·lelament, el pla d’actuacions estratègiques garantirà un finançament plurianual per poder fer una planificació i execució més acurada. La nova llei vol posar l’accent en les eines de foment i de desenvolupament territorial. Entre els objectius hi ha atreure capital humà i afavorir el desenvolupament d’empreses i projectes econòmics, amb llocs de treball més estables i no tant estacionals i apostant per la diversificació de l’economia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *