La gastronomia del bolet i la consolidació del SolsBirraFest, principals ingredients de la 12a Fira del Bolet del Solsonès

Tindrà lloc el cap de setmana del 19 i el 20 d’aquest mes al nucli antic de Solsona. Comptarà amb la participació, entre d’altres, del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, el Grup de Natura del Solsonès i el Gremi d’Hostaleria, que promou les quinzenes Jornades Gastronòmiques de Tardor. El tastet de presentació d’aquestes jornades es farà dissabte a les 7 de la tarda a la plaça Major. A la mateixa hora, Jordi Prat impartirà un taller de la cuina del ganxet mentre que a les 5 de la tarda els protagonistes seran els infants amb un taller de cuina a càrrec de Laia Espasa, de Molsa Toleràncies. Aquests tallers organitzats pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i el Gremi d’Hostaleria són gratuïts però tenen les places limitades.

Pel que fa al Sols Birra Fest, que es manté a la plaça de Palau, vol fer un salt qualitatiu en productes i una ampliació de les quatre cerveseres de proximitat que van assistir a la primera edició. El festival de cervesa artesana s’amenitzarà amb actuacions musicals organitzades per l’Associació Blue Events tant dissabte com diumenge al matí. S’hi podran sentir Ni5, XRumba, Liam Cloud, Aisha & The Ray-Band i Genís Barcons.

D’altra banda, es recupera la jornada tècnica a l’entorn del bolet. L’organitzarà el CTFC el divendres 18 al matí i portarà per títol “Els vedats de bolets, lliçons apreses”.

L’eix central de la Fira del Bolet es manté amb el mercat del bolet i de productes artesans, la venda d’artesania i les demostracions d’arts i oficis entre les places Major i de la Catedral i el carrer de Sant Miquel. Hi estarà instal·lat dissabte de 10 del matí a 9 del vespre i diumenge, de 10 a dues. També repeteixen la sortida micològica a la finca El Monegal de dissabte al matí i l’exposició de bolets al vestíbul de l’Ajuntament a partir de dissabte a la tarda. Exposicions, xerrades i tallers completen el programa d’actes que es pot consultar al web firadesolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *