La fusió de la Fira del Bolet i l’Ecològica desemboca en la Solsoterra, la Fira de la Terra del Solsonès

Tindrà lloc el cap de setmana del 23 i el 24 d’octubre i té com a objectiu posar en valor els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. L’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal han unit esforços per crear aquest nou certamen, que compta amb la col·laboració de diferents agents públics i privats del territori que comparteixen l’objectiu de fomentar la idea que un consum diferent és possible.

La Solsoterra comptarà amb el tradicional mercat del bolet complementat amb activitats relacionades amb el producte. Al nucli antic de Solsona s’hi instal·larà un espai de venda de producció ecològica de la comarca, acompanyat de xerrades i altres propostes relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

Així mateix, la Jornada Masies Més Sostenibles promoguda pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, deixa la seva vinculació amb la Fira de Sant Isidre per incorporar-se a la Fira de la Terra.

El certamen també mantindrà el Solsbirra Fest, el festival de la cervesa artesana que tan bona acollida tenia en el marc de la Fira del Bolet. Amb tot, canvia d’emplaçament i es trasllada a la plaça del Consell Comarcal, on es continuarà potenciant la cervesa ecològica i maridant el producte amb la gastronomia i música en directe. La Solsoterra també donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de Tardor del Gremi d’Hostaleria del Solsonès, amb les quals comparteixen la voluntat d’impulsar el producte local i el consum responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *