La Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons es traslladen al 10 d’agost

Des de l’any passat, l’Ajuntament fa coincidir les dues cites per organitzar una jornada completa dedicada als infants i afavorir la participació del públic a ambdues convocatòries. Tot i que la intenció era que se celebressin l’últim dissabte de juliol, enguany s’ha endarrerit per la disponibilitat de la Colla Gegantera del Carnaval. Així, el públic familiar està citat el dissabte de la setmana que ve, amb la sisena Festa dels Oficis a la Sala Polivalent durant tot el matí, i la Trobada de Gegantons, a la plaça Major, a la tarda. Totes les activitats són gratuïtes. Enguany, com a novetat, els tallers s’amplien amb propostes per als joves d’entre 12 i 16 anys: seran una sessió de fotografia d’estudi i un taller de programació i robòtica. En aquests casos caldrà la inscripció prèvia a l’Oficina Jove del Solsonès, que es pot fer per correu electrònic a solsones@oficina jove.cat, o bé a través d’un missatge directe al compte de l’Oficina Jove a Instagram. Per a la resta, com a novetats, hi haurà un taller de plantes medicinals i un altre de reparació d’avaries de bicicleta en ruta. Així mateix, es repetiran els tallers de pica-pedrer, educació viària i el de confecció de gegantons, que permetrà confeccionar-se un element per participar a l’aplec de la tarda. Es recorda als assistents que pensin a dur la pròpia bicicleta tant per al circuit preparat per la Policia Local com per al taller de reparació.

La Festa dels Oficis, que té la voluntat de posar en valor oficis artesans i professions locals i, al mateix temps, ampliar l’oferta de lleure i divulgativa per a la mainada, començarà a 2/4 d’11 del matí i s’allargarà fins a la 1 del migdia.

A la tarda, la plaça Major serà l’escenari central de la Trobada de Gegantons, coorganitzada per la regidoria de Cultura i la Colla Gegantera del Carnaval. El programa serà molt similar al de les edicions anteriors. Començarà a les 5 amb un berenar, una plantada de peces, una activitat d’acoloriment i les inscripcions. Continuarà amb una cercavila pel nucli antic amb la Batxaranga a partir de 2/4 de 7 i finalitzarà amb la ballada final a les 8 del vespre. Entre tots els nens i nenes inscrits se sortejaran dos nans. En l’edició passada hi van prendre part més d’un centenar de reproduccions menudes de la imatgeria gegantera i altres personatges fantàstics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *