La festa de Sant Galderic fa parada a Castellar de la Ribera

La celebració itinerant de les jornades dedicades al patró de la pagesia catalana arrencaran el proper diumenge 16 a Castellar. Els actes consistiran en una missa i benedicció del pa a les 11 del matí a l’església de Sant Pere de Castellar seguida d’una visita guiada al Museu de l’Escola Rural. La cloenda consistirà en un tast de productes locals amb l’actuació de la cantautora Gemm Sol.

Les tretzenes jornades de Sant Galderic continuaran a Solsona el dissabte 22. A les 7 de la tarda, a la biblioteca, s’hi presentarà el llibre “Àpats. L’art i la cultura de menjar i beure a Catalunya”, d’Alba Sunyer i Clara Antúnez. Hi prendran part l’editor Antoni Daura, el cuiner i professor de l’Escola Joviat Màrius Ferrer i els cuiners del restaurant Mare de la Font Laia Coma i Roger Vilaginés.

Recordem que la festa de Sant Galderic va néixer el 2009 amb la voluntat de difondre en la cultura popular la tradició del sant per diversos racons de la comarca. L’impulsen Òmnium Cultural del Solsonès, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Castellar de la Ribera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *