La Diputació de Lleida inverteix prop de 4 milions i mig d’euros anuals al Solsonès

Ho va manifestar ahir el president de l’ens provincial, Joan Talarn, en una visita a diversos indrets de la comarca acompanyat del vicepresident Antoni Navinés i del diputat Albert Bajona.

Prop de 3 milions van destinats directament als ajuntaments a través de plans per fer manteniments i inversions en instal·lacions de salut i equipaments municipals, a la prevenció d’incendis, manteniments de camins, accions culturals, llars d’infants i viabilitat hivernal. Mig milió més es gestiona a través del Consell Comarcal per a menjadors escolars, teleassistència i els serveis d’atenció tècnica als ajuntaments. Més de 140.000 euros van a parar a fires, 260.000 més es reparteixen entre 24 entitats de la comarca i 90.000 són del conveni amb el Bisbat per a la restauració de l’orgue. La resta d’inversions de la Diputació de Lleida al Solsonès són d’infraestructures pròpies. És el cas de la carretera LV-4241 al seu pas per Solsona, que en tres anys ha rebut una inversió total d’un milió i mig d’euros. Al juny es van acabar els treballs de remodelació del tram entre la Cabana d’en Geli i Can Mascaró, que ha incorporat un carril bici. El president de la Diputació, Joan Talarn, subratlla que és necessari invertir al territori com a eina de suport als veïns però també com a eina de transformació econòmica. Segons ell, el fet d’incloure-hi un carril bici incorpora la idea del transport sostenible. En la mateixa línia, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, destaca la necessitat d’aquesta actuació en un vial que té força trànsit en tant que condueix al càmping, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, l’Incafust i el Port del Comte.

Al marge de la carretera de Sant Llorenç pel Port del Comte, a Solsona la comitiva de la Diputació ha visitat la serradora de l’Amisol i el Servei de Teràpia Ocupacional. A Sant Llorenç han pogut veure les obres de rehabilitació de les pintures del monestir; a la Coma, la urbanització del Port del Comte i a Pinell, la Vila-Closa de Sant Climenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *