La CUP fa balanç de l’actual mandat amb la ciutadania

Els regidors Òscar Garcia i Pilar Viladrich van retre comptes divendres amb la ciutadania de la seva tasca a les institucions on han tingut presència: l’Ajuntament de Solsona, amb dos regidors, el Consell Comarcal, la comissió de govern del Centre Sanitari i la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès.

Alternativa per Solsona considera que la legislatura que està a punt de tancar-se ha estat condicionada per la majoria absoluta d’Esquerra a l’Ajuntament, que els ha marcat la seva capacitat d’influència, la pandèmia i el canvi a l’alcaldia de fa dos anys.

Pel que fa al capítol covid, han subratllat que es van posar a disposició del govern des del primer dia. Entre les seves propostes, en destaquen la lluita per reduir la bretxa digital als infants que no podien seguir les classes en línia, la creació d’una xarxa de suport a persones grans perquè els anessin a fer la compra i el suport suport psicològic a persones que ho necessitaven. També van fer moltes aportacions al Pla de transformació econòmica i social post covid.

Els cupaires valoren positivament la implantació del porta a porta, però consideren que es pot millorar municipalitzant el servei i establint un sistema de pagament per generació. Pel que fa a les energies, han denunciat el consum excessiu d’aigua a la piscina municipal i acusen el govern de falta de previsió per anticipar-se a l’emergència climàtica i a la pujada del preu de l’energia fòssil.

Una de les qüestions de la qual se senten més orgullosos des de la CUP són les mesures en l’àmbit d’habitatge. Pilar Viladrich:

Pel que fa a la mobilitat, al marge de presentar al govern un pla de desincentivació de l’ús del vehicle motor, proposen tancar al trànsit privat la plaça del Camp a la banda de l’escola Arrels per tal que sigui segura tant per infants com per persones grans.

També han fet balanç de la seva presència a la Mancomunitat d’Abastament d’Aigües del Solsonès. Com a representants de l’Ajuntament de Solsona, van desestimar uns nous estatuts que consideraven que no respectaven els interessos del consistori. Aquesta etapa es va tancar en sentir que no gaudien de la confiança del govern.

Durant aquest mandat, el regidor Oscar Garcia ha estat l’únic conseller comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Solsonès i també present durant un temps a la comissió de govern del Centre Sanitari. El canvi de gestió a l’ens de salut, l’abocador, el conflicte amb les treballadores familiars i les retribucions del personal i la recollida selectiva han estat els temes que han ocupat més l’atenció. Al marge d’això, han lamentat la manca de posicionament de l’ens per demanar que no es fessin els Jocs Olímpics d’Hivern i que el Consell no s’hagi implicat per demanar als ajuntaments que modifiquin el planejament urbanístic per evitar que es construeixin macroparcs solars o eòlics al Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *