La creació d’un institut escola a Sant Llorenç permetrà que l’alumnat pugui cursar-hi tota l’ESO

L’institut escola Vall de Lord, fruit de la fusió de l’escola de primària amb el mateix nom i la Secció d’Institut de Sant Llorenç, on s’imparteix el primer cicle d’Educació Secundària Obligatòria, serà una realitat el proper curs. Ho va anunciar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que va refermar l’aposta del departament pels instituts escola amb 26 centres nous el curs 2020-2021. Bargalló afirma que aquests projectes tenen el consens de la comunitat educativa i la planificació s’ha fet amb els ajuntaments. En el cas de Sant Llorenç, dona solució a la problemàtica dels llargs desplaçaments diaris dels estudiants fins a Solsona. Ho apunta el conseller d’Educació, Josep Bargalló:

Aquest és el cas actual dels estudiants piteus, que agafen l’autobús a les 7 del matí i tornen passades les 4 de la tarda sense haver dinat. A partir del curs vinent, a part de garantir l’escolarització obligatòria a Sant Llorenç fins als 16 anys, s’oferirà horari partit i servei de menjador al centre.

Tant des de la comunitat educativa com des de l’Ajuntament, l’anunci de la creació del nou institut escola s’ha rebut amb una gran satisfacció. Tot i que era una antiga reivindicació, es va començar a materialitzar el curs passat. Ho apunta l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu:

Recordem que el segon dia de curs, al setembre, Josep Bargalló va visitar les instal·lacions dels dos centres de Sant Llorenç i es va reunir amb el professorat. L’alcalde posa de relleu la implicació dels docents, que han elaborat el projecte demanat pel conseller en temps rècord, que ha estat la clau de l’èxit de l’acceptació de la fusió de l’escola de primària i l’institut de secundària. El nou centre tindrà una línia de primària i una de secundària i, de moment, utilitzarà les instal·lacions existents tot i que hi ha prevista la construcció d’un nou edifici a l’indret que actualment ocupa el pati compartit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *