La coronació del Xut petit i l’estrena del bramador infantil protagonitzen el Carnaval dels més menuts

La jornada per al públic infantil inspirada en la dels grans ha incorporat algunes novetats en aquesta cinquantena edició. Gerard Rodríguez ha estat el primer bramador infantil després de guanyar un concurs. D’altra banda, el Xut petit va ser coronat enmig dels ballets tal com s’havia fet anys enrere amb el gran. El sermó infantil ha posat el focus en diferents indrets de la comarca com el conflicte entre Torà i Llobera pel dolmen de Llanera, les afectacions del temporal Glòria i la reivindicació d’actes del Carnaval per al col·lectiu d’entre 10 i 15 anys. Tampoc s’han escapat del blanc de la crítica dels més petits el coronavirus, la crisi climàtica o el nou pas elevat de la plaça del Camp. La penjada del ruc va culminar els actes del matí mentre que la despenjada, a diferència dels altres anys, s’ha traslladat a demà a la tarda.

Pel que fa al concurs de disfresses d’ahir a la tarda, hi van prendre part 24 persones en la categoria individual, 17 parelles, 12 grups i 8 muntatges. Els guanyadors a nivell individual van ser Nil Jiménez, amb Les 4 estacions; Ona Gallardo, amb el pop, i Rut Colilles amb una carta de pòquer. La millor parella va ser la disfressa de l’arc de Sant Martí de Montse Bajona i Ares Sánchez. Un lego amb Dan i Max Navès, Laia Marcè i Arnau i Júlia Vadell es va endur el premi de grups. Finalment, el millor muntatge va ser per a Olla de Grills, format per Marcel, Gal·la i Clara Casafont, Teo Molner, Mariona Planas i David Viladrich.

L’elevada participació ha estat la tònica del cap de setmana tant als actes de carrer com els de la sala polivalent. Aforament complet als concerts tant de dissabte com de diumenge, 900 persones al tsunami de comparses, 300 participants a les catifes, 400 persones al Kina ressaca i un total de 38 boits en són només alguns dels exemples. El cinquantè aniversari ha marcat la majoria de convocatòries amb la presència de Salvador Alsius, primer mata-ruc d’honor, al costat de la d’enguany, Mònica Terribas. La periodista de Catalunya Ràdio va protagonitzar el programa “No tan dematí” des del vestíbul de l’Ajuntament, que podeu recuperar al web de Solsona FM, i va inaugurar el monument, el Gegant Boig vestit de dona a l’estil Marilyn Monroe per homenatjar el comiat de la Miss. Enguany Josep Feliu va encarnar aquesta figura, ja que també havia estat la primera Miss.

El sermó de diumenge es va dedicar al Sastre Rafart i Ramon Gualdo, primers sermonaires. Gualdo va llegir el d’enguany al costat de Francesc Boix, Pitu Molins i Gabriel i Valentí Vilaginés. Com sempre, la classe política local va ser la protagonista del text. Diumenge a la tarda, es van ballar les contradanses sèries, boges i de l’indiot amb vestits nous i, a més, es va recuperar una contradansa vella que van ballar tots els participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *