La coordinadora d’UP a la Cat. Central reclama als ajuntaments que facilitin mantenir els mercats de producte fresc a l’aire lliure

Rosa Calsinaha explicat aquest matí a La Central que s’està incidint amb les entitats municipalistes per tal que facilitin eines als consistoris que, en alguns casos, prohibeixen els mercats que sí que permet el Reial Decret respectant les distàncies i les mesures corresponents. Des del sindicat agrari no s’entén que si es mantenen els supermercats oberts els pagesos no puguin vendre els seus productes en una parada a l’aire lliure. Sentim Rosa Calsina, coordinadora d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central:

D’altra banda, Unió de Pagesos preveu tenir enllestit a finals de la setmana vinent un projecte per facilitar l’accés dels consumidors als productors i que aquests puguin repartir a domicili. La posada en contacte es farà a través del web del sindicat.

Referent a la mobilitat, Rosa Calsina ha posat de relleu que, en ser un sector essencial, no hi ha hagut cap problema exceptuant alguna incidència a la zona amb confinament més estricte de la conca d’Òdena. Amb tot, subratlla que al principi si bé es tenia clar que s’ha de tenir cura del bestiar i es permetia la lliure circulació dels ramaders, en el cas dels agricultors van caldre converses amb els Agents Rurals per tal que aquests es puguin desplaçar a les seves finques. A més, s’ha aconseguit que pugui anar més d’un treballador en un vehicle respectant les distàncies de seguretat.

Malgrat ser un sector essencial, la coordinadora d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central destaca que hi ha sectors especialment afectats per les mesures del Covid-19. És el cas de l’oví i el cabrum, que donen servei majoritàriament al sector de la restauració i l’hosteleria, que està tancat, i el lleter, especialment les empreses dedicades a l’elaboració de formatges.

        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *