La campanya de prevenció de les violències masclistes s’adapta al format virtual i posa el focus en els joves

Solsona i el Solsonès commemoren el 25-N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb la divulgació de material de prevenció al web campanyaimpensables.cat.

D’una banda, es publiquen tres vídeos breus de la monologuista andalusa Pamela Palenciano, que dona eines de reflexió a partir de la seva experiència com a víctima de violència amb la seva primera parella dels 12 als 18 anys. Palenciano és creadora del monòleg “No sólo duelen los golpes”, que aborda la violència masclista amb humor i ironia.

També s’hi poden trobar vídeos del psicopedagog i formador Daniel Gabarró per reflexionar sobre l’educació que reben infants i joves en l’àmbit familiar. Explica com educar els nens i els nois en un model de masculinitat que faci impensables les violències. Aquesta campanya es difondrà a través del compte d’Instagram @campanyaimpensables i es farà arribar als centres de secundària i entitats educatives per poder-los treballar. S’emmarca en la iniciativa “Fem impensables les violències masclistes” que impulsen el Consell Comarcal i els ajuntaments a través del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

Al marge d’aquests vídeos, dimarts el Consell Comarcal obrirà les inscripcions a una proposta formativa. Es tracta de “L’impacte de la violència masclista en els infants”, que impartirà el psicòleg expert en violència de gènere Raúl Liziana els divendres 4 i 11 de desembre de 9 a 11 del matí. S’adreça als professionals de la salut, els serveis socials i l’educació, entre d’altres. Les inscripcions es poden formalitzar per correu electrònic a siad@elsolsones.cat.

Els vídeos i el curs es complementen amb falques de sensibilització de l’Institut Català de les Dones que s’emeten per aquesta emissora i la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Solsona de color lila tota la setmana vinent.

Pel que fa a les entitats, des del Grup de Gèneres del Solsonès s’ha engegat una campanya a les xarxes socials per fer visibles les violències masclistes, que us detallem al temps de l’agenda. Finalment, dimecres, 25-N, a 2/4 de 8 del vespre, l’Associació de Dones del Solsonès llegirà el manifest en directe a través d’Instagram Live.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *