La biblioteca estrena la seva programació dins l’any Vallverdú

A partir d’aquesta setmana Solsona s’afegeix a l’Any Vallverdú amb l’exposició “Vallverdú, horitzó” al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató. És una mostra itinerant de petit format sobre la vida i obra de l’escriptor Josep Vallverdú, coincidint amb l’any de commemoració del seu centenari.

Es tracta d’una instal·lació del Departament de Cultura i la Institució de les Lletres Catalanes per apropar al públic general la figura polièdrica de l’escriptor lleidatà. Ideada per la comissària de l’Any Vallverdú, Carme Vidalhuguet, té la voluntat de mostrar especialment les seves cares menys conegudes. La seva vocació, la narrativa, la traducció, la poesia, els llibres personals i el testimoni actiu són algunes de les dimensions amb què es retrata el pare del Rovelló. Es podrà veure a la biblioteca solsonina fins al 14 de setembre en l’horari habitual de l’equipament.

Reconegut  amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, el primer Premi Trajectòria de Creixell.Crims i doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida, Josep Vallverdú és un dels autors més prolífics de la literatura catalana. Especialment popular per la seva trajectòria en la literatura infantil, ha publicat obres com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista.

A la tardor la biblioteca proposarà dues iniciatives més dins l’Any Vallverdú. El Club de lectura de la gent gran llegirà Tu, Vallverdú (Editorial Fonoll, 2022), de Francesc Canosa, i participarà a la trobada de clubs amb l’escriptor centenari el 14 d’octubre a Balaguer. Finalment, el primer de desembre la Companyia Cassigalls durà a Solsona l’espectacle El bestiolari o els animals de l’arca, preferentment per al públic adult, que fa un recorregut per l’obra poètica de Vallverdú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *