La biblioteca busca voluntaris per acompanyar infants en l’hàbit lector

Es fan trobades setmanals amb alumnes de 4t a 6è de primària derivats pels centres educatius. S’emmarca en el programa Lecxit, que fusiona els conceptes de lectura i èxit educatiu amb la voluntat de millorar la comprensió lectora dels alumnes més grans de primària amb la col·laboració de persones voluntàries. Qui pugui fer de voluntari durant el proper curs es pot inscriure fins al dia 23.

El voluntariat ha de ser major d’edat i tenir interès per la lectura i per acompanyar infants en l’hàbit lector. Les escoles derivaran l’alumnat que considerin que necessita un reforç en aquest àmbit i la biblioteca formarà parelles de voluntaris per trobar-se una tarda a la setmana a l’equipament per fer activitats divertides i motivadores al voltant de la lectura. El 24 d’octubre hi haurà una sessió de formació pels voluntaris de 5 a 7 de la tarda mentre que les trobades arrencaran el 30 d’octubre seguint el calendari escolar.

El programa Lecxit és impulsat per la Fundació Bofill per garantir que tot l’alumnat completi la primària amb un nivell de competència lectora suficient per assegurar-ne el desenvolupament educatiu i social. A Solsona es duu a terme des del 2019. L’últim any hi van participar 11 voluntaris, dos dels quals repetiran l’experiència per tercer curs consecutiu. Qui s’hi vulgui afegir, recordem que té temps per comunicar-ho a la biblioteca fins al dia 23.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *