La 5a edició del Festival Espurnes Barroques s’estén a cinc municipis del Solsonès

S’han programat una vintena de concerts entre el 13 de maig i el 12 de juny en 19 municipis de la nostra comarca però també del Bages, la Segarra i l’Anoia. Per primer cop el festival també arribarà a Barcelona, a l’església dels Jesuïtes de Casp.

El concert inaugural es farà a Manresa el 3 d’abril. S’ha encarregat a Jordi Savall en el marc dels actes de Manresa 2022, durant el qual farà un repàs per la biografia de Sant Ignasi de Loiola. Enguany es compleixen 500 anys de l’estada del sant a la capital del Bages, que va ser crucial per la seva vida, ja que en van sortir els exercicis espirituals. El lema de la cinquena edició del festival és “Llum Barroca” en referència tant a la ciutat de la Misteriosa Llum com de la important petjada que han deixat els jesuïtes a la nostra història tant a nivell cultural com religiós. Paral·lelament, vol simbolitzar la sortida de dos anys de pandèmia amb foscors i tenebres i de caminar cap a la llum.

El festival vol posar sobre el mapa el patrimoni barroc de tots els municipis. Per primer cop a la nostra comarca arribarà a La Coma i la Pedra i a Pinell el 14 de maig. El director del festival, Josep Barcons, n’exposa els detalls:

       El dia abans, el divendres de la Fira de Sant Isidre, s’inaugurarà al Consell Comarcal la mostra de titelles Bonecos de Santo Aleixo. A principis de juny hi tornarà a haver actuacions a Sant Llorenç i dues al Miracle. A més, s’han duplicat les activitats socials i educatives, que arribaran a la quarantena. A part de promocionar el talent jove, Espurnes Barroques oferirà 14 produccions pròpies d’un total de 23 que programa. També és el primer any en què es fan coproduccions amb altres festivals i entitats i també s’acolliran produccions internacionals de Portugal i Bolívia, en aquest cas. Les entrades i abonaments per a les propostes del Festival Espurnes Barroques s’han posat a la venda en línia aquest matí a través del web espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *