La 21a edició de l’AIMS arrenca divendres amb 110 joves talents de 22 països diferents

Fins al dia 21, oferiran 43 concerts al Solsonès i a altres comarques centrals i lleidatanes. Seran en els formats habituals: el clàssic, l’AIMS al carrer i l’AIMS social. En aquesta edició s’ha renovat part del claustre de professors, format per una vintena d’experts de trajectòria reconeguda internacionalment. Pel que fa a l’alumnat, venen de països tan diversos com Iran, Egipte, Equador o Armènia. Malgrat omplir les 110 places disponibles, el cribratge dels participants ha estat estricte. Ho destaca el director artístic de l’AIMS, Peter Thiemann:

El festival de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona compta enguany amb un pressupost més elevat, de 190.000 euros. Amb tot, Thiemann destaca que són recursos modestos tenint en compte l’envergadura de l’AIMS. El festival compta amb el suport de diverses institucions. L’alcaldessa de Solsona i titular de Cultura, Judit Gisbert, destaca la importància del festival pedagògic per la ciutat:

El director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Francesc Serra, ha explicat que s’està redactant una llei de drets culturals per fomentar que la cultura arribi a tot arreu. En aquest sentit, l’AIMS encaixa en aquest eix de treball del departament:

El concert inaugural de l’AIMS tindrà lloc divendres a les 8 del vespre al Teatre Comarcal de Solsona i anirà a càrrec dels instrumentistes de corda. Thiemann destaca també el de cloenda, del 21 d’agost; el del dia 15 a la polivalent amb l’Orquestra Simfònica de l’AIMS i el del Castell de Cardona del dia 11. Podeu consultar la programació detallada i comprar les entrades a través del web aims.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *