Josep Caelles assumeix avui la presidència per delegació del Consell Comarcal fins a l’alta de Sara Alarcón

Des del ple d’ahir a la tarda, el regidor d’Olius és conseller comarcal, nomenat arran de la renúncia de l’alcalde de La Coma, Ramon Costa. A través d’un decret, Josep Caelles ha estat nomenat avui vicepresident primer i, per tant, president per delegació. Qui fins ara ocupava el càrrec, el regidor de Sant Llorenç i conseller comarcal de Turisme, Ferran Ginestà, ha estat nomenat vicepresident segon, vacant per la renúncia de Marc Casabosch, que es va fer efectiva ahir. Es preveu que en el proper ple s’incorpori un nou conseller comarcal al govern, que amb tota probabilitat serà el regidor piteu Joan Subirana. Un cop hi hagi l’equip al complet, es procedirà a una nova reestructuració del govern. El fins ara president per delegació, Ferran Ginestà, que ahir va dirigir el ple, vol deixar clar que l’executiu treballa coordinadament i que mai s’ha desatès cap funció:

Per la seva banda, Marc Casabosch seguirà vinculat al Consell Comarcal, ja que se’l nomenarà comissionat de telecomunicacions per tal que pugui donar continuïtat a la feina iniciada a principi de mandat.

L’equip de govern del Consell Comarcal va voler transmetre ahir una imatge d’unitat a la plaça del Consell just abans del ple reunint els actuals consellers comarcals, els anteriors i els futurs i també els alcaldes republicans del Solsonès. Hi eren presents dos dels anteriors presidents per delegació, Ramon Costa i Marc Casabosch, i els alcaldes republicans de Solsona, Sant Llorenç i Clariana, Judit Gisbert, Francesc Riu i Albert Bajona. Tot plegat per esvair dubtes de qualsevol manca d’unitat interna del grup.

Malgrat això i per la seva banda, l’oposició lamenta la manca de transparència i de comunicació de les últimes setmanes. La portaveu de Junts al Consell, Isabel Pérez, recorda que es tracta de la màxima institució de la comarca, que té grans projectes cabdals estancats a causa d’aquesta situació:

     Des de la CUP creuen que cal recuperar la credibilitat de la institució davant de la ciutadania i tirar endavant els projectes pendents. Oscar Garcia:

           Josep Caelles torna al Consell Comarcal després d’un parèntesi de dos anys amb il·lusió i entoma la nova responsabilitat amb entusiasme. El nou president per delegació ha posat de relleu que seguirà buscant el consens amb la resta de grups polítics i es mostra convençut que l’ens ha de liderar projectes en benefici del benestar de les persones de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *