Joan Solà aposta per un sistema d’illetes tancades per la recollida de residus i insta el Consell Comarcal a aplicar-lo de forma urgent

L’Ajuntament de Riner incrementarà el 2024 la taxa de residus entre un 60 i un 100%. El ple ha aprovat per unanimitat aquest augment notable argumentant que els costos han crescut en un 39%, passant de 27.000 euros enguany a 38.000 l’any que ve.  

L’alcalde de Riner reclama al Consell Comarcal que defineixi quin model de comarca vol, especialment pel que fa al model de recollida de deixalles, i que l’apliqui al més aviat possible. Joan Solà adverteix que, en cas que se segueixi perpetuant l’actual sistema, els costos aniran pujant i això acabarà repercutint els municipis del Solsonès i els seus veïns. Solà és partidari del sistema d’illetes tancades i es mostra totalment en contra d’illetes a l’entorn de Solsona:

L’alcalde de Riner es mostra totalment contrari a la concentració de serveis a Solsona o a Manresa, sigui en l’àmbit escolar, de salut o d’infraestructures viàries. Pel que fa a les deixalles, assegura que si, per exemple, la Molsosa repercutís el total del cost de la recollida entre els seus veïns, sortirien a pagar uns 400 euros per família. En el cas de Riner, els habitatges particulars i cases de turisme rural i d’ús turístic passaran de pagar 95 euros anuals a 164. En el cas dels establiments de restauració, la taxa es doblarà l’any que ve, passant de 355 a 710 euros. En el cas de la resta d’activitats, l’increment serà de 155 a 250 euros. Joan Solà argumenta que han aprovat l’increment de la taxa a contracor i que, per tal que l’augment no afecti tan directament els veïns, hi seguiran aportant 13.500 euros. Pel que fa a la resta de taxes, es congelaran, i es mantindrà la bonificació de l’impost de construccions d’entre un 90 i un 95%.

L’alcalde de Riner lamenta que el problema s’agreuja per la mala praxis d’alguns veïns i també per abocaments incontrolats de persones d’altres municipis on s’aplica el porta a porta -com Solsona, Olius o Cardona- que incrementen el volum de deixalles que genera Riner, redueixen el percentatge de reciclatge i en fan augmentar el cost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *