Jaume Llorens és el nou vicepresident de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès

El representant de Pinell, únic membre de la junta que continua des de la legislatura passada juntament amb el president, Daniel Rovira, va rebre el suport de la majoria dels assistents al ple del cartipàs d’ahir al vespre. Hi van votar en contra els representants de Clariana, Jaume Fons, i Josep Caelles, d’Olius. Caelles, que va optar a la presidència de l’entitat l’agost passat, va ser especialment crític amb diverses qüestions de forma de la sessió. Per una banda, ha afirmat que el ple del cartipàs s’ha convocat fora del termini legal dels 30 dies. El president, Daniel Rovira, ho ha admès però argumenta que s’ha ajornat a petició de l’Ajuntament de Solsona, que va demanar fer-lo més endavant per tal de no haver de convocar ple extraordinari per designar representant a la Mancomunitat, que tenia un cost aproximat de 2.000 euros. Rovira va explicar que, inicialment, el ple del cartipàs estava programat pel 16 d’agost però es va ajornar fins ahir perquè la representant de l’executiu solsoní, la regidora cupaire Pilar Viladrich, no va ser nomenada fins al ple del passat dia 26 de setembre. Viladrich ahir no va poder prendre possessió del càrrec per indisposició. Tampoc no van fer els alcaldes de Riner, Joan Solà, i la Molsosa, Marià Torra. Els dos expresidents de l’ens no van assistir a la sessió.

Tots els membres del ple de la Mancomunitat coincideixen a destacar la necessitat de renovar els estatuts de l’ens. El representant d’Olius, Josep Caelles, posa de relleu que els estatuts i la llei es contradiuen en aspectes com la periodicitat de les sessions. Sentim-lo:

Ahir es va acordar que els plens ordinaris es convocaran el primer dijous dels mesos senars a les 8 del vespre a partir del novembre. Sobre els estatuts, el president de la Mancomunitat va reconèixer que estan obsolets, en tant que són de quan es va crear l’ens, i aposta per canviar-los:

Com és habitual en el ple del cartipàs, es van aprovar les retribucions, que contemplen un sou anual de 10.764 euros bruts pel president, Daniel Rovira. Aquesta qüestió també va rebre l’oposició del representant d’Olius, Josep Caelles, que es va abstenir. Escoltem-ne els arguments:

Per la seva banda, Daniel Rovira ha acusat Caelles de fer demagògia i defensa que la retribució s’ajusta a la seva tasca al capdavant de l’ens:

La resta de retribucions són l’assistència al ple, de 65 euros, les dietes, amb un màxim fixat de 30 euros, i el quilometratge, a 25 cèntims. Per assistir a la comissió especial de comptes, que formaran tots els membres del ple, no hi haurà retribució.

          

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *