Inaugurada la nova comissaria de la Policia Local de Solsona al c/de Llobera

L’actualitat més immediata ens porta al carrer de Llobera, on en aquests moments s’està inaugurant la nova comissaria de la Policia Local. Allà hi tenim la Roser Clotet. Roser, explica’ns com està anant aquest acte:

             CR ROSER POLI LOCAL: Bona tarda, Jordi.

Doncs en aquests moments hi ha els parlaments de l’acte d’inauguració, a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcaldessa, Judit Gisbert, i el cap de la Policia Local de Solsona, Josep Garcia. A banda de les autoritats locals i representants dels cossos d’emergència de Solsona, també hi són presents el director general de Coordinació de les Policies Locals, Marc Costa, i la cap de la Regió Policial Central, Alícia Moriana.

Deixant al marge aquest acte oficial, la ciutadania pot visitar lliurement les noves dependències, situades al número 31 del carrer de Llobera, aquesta tarda de 4 a 6. Per als més petits, al Vall Calent hi ha estacionats vehicles d’emergències com un camió de bombers, una ambulància i cotxes dels Mossos i de la Policia Local perquè hi puguin entrar a dins.

Així doncs, després de més de 25 anys al carrer de la Regata, ahir la Policia Local es va traslladar a les noves dependències del carrer de Llobera, que donen a la plaça de Sant Pere. Fins ara, eren a la part de sota de l’Ajuntament, en un espai petit i obsolet sense llum natural. Ara, els 14 efectius de la Policia Local de Solsona tenen una planta baixa de 143 metres quadrats amb un espai d’atenció al públic, dos despatxos administratius, una sala de reunions i vestidors. Unes escales interiors comuniquen amb una planta semisoterrània amb sortida al Vall Calent que té 135 metres quadrats. Aquest espai és l’arxiu, el magatzem i el garatge, amb sortida directa a l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. L’edifici és la planta baixa de Cal Font, catalogat com a Bé cultural d’interès local, ja que va ser la casa familiar de l’arquitecte August Font. Les façanes són elements protegits ja que conserven a la part superior els esgrafiats modernistes i sis caps de biga. També està protegida la muralla que dona al Vall Calent. Al primer pis, a l’antiga biblioteca, s’hi manté la seu a Solsona de l’Agència de Desenvolupament Local.

L’Ajuntament va comprar aquest edifici el 2019, fruit d’unes negociacions que va liderar l’exregidor Ramon Xandri. L’adquisició va costar 166.000 euros. Els treballs de condicionament ara han costat prop de 260.000 euros, que s’ha finançat en un 63% amb un ajut de la Diputació de Lleida, i la resta, amb fons propis del consistori. La reforma s’ha endarrerit després que el concurs quedés desert en dues ocasions a causa de l’increment de preus. El projecte és obra de l’arquitecta Montse Farràs i les ha executat l’empresa Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles.

Gràcies, Roser. En l’acte d’inauguració, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat la missió de proximitat que té aquest cos:

Per la seva banda, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, destaca la qualitat de la Policia Local:

El cap de la Policia, Josep Garcia, ha volgut fer una menció directa als agents i ha emplaçat tothom a fer-se seva la nova comissaria:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *