Fènix i el Centre Sanitari recuperen l’activitat dels Banys de bosc

Es farà aquest dissabte a les 10 sortint de l’ens de salut, tot i que caldrà un desplaçament posterior amb vehicle de 5 quilòmetres. La sessió estarà guiada per Marisa Fumaz, infermera del Centre Sanitari. Les inscripcions són gratuïtes però les places són limitades. Es poden formalitzar trucant al telèfon de Fènix al 619 68 47 62.

Els banys de bosc es basen en una tècnica recuperada d’èpoques mil·lenàries i consisteix a reconnectar amb la naturalesa que ofereixen els boscos madurs, que causen nombrosos beneficis per a la salut de qui hi camina de forma silenciosa i pausada. El bosc terapèutic ha de ser madur en tant que els arbres quan envelleixen deixen anar una quantitat més elevada d’olis essencials. Entre altres beneficis, els banys de bosc ajuden a disminuir la freqüència cardíaca, la tensió arterial i els nivells d’hormones de l’estrès, fomenten la relaxació cerebral i l’activació del sistema immunitari.

Promoció de l’alimentació saludable a les escoles

D’altra banda, Fènix ha portat als centres escolars de Solsona el projecte “Hort d’en Marçal”, una activitat pedagògica que promou una alimentació saludable que impulsa la FECEC, la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer. Hi han pres part 179 alumnes de P5 de les escoles Arrels, Setelsis i El Vinyet. Voluntariat de Fènix ha preparat diferents tipus de fruita cedida per Caprabo, jugant amb la textura i el color per fer més atractiva l’activitat. Prèviament, la FECEC ha fet arribar vídeos i material pedagògic a les escoles per preparar l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *