Esquerra Solsonès es vanta de sanejar l’economia del Consell Comarcal i del Centre Sanitari

El partit ha publicat dades de l’evolució econòmica dels dos ens des del 2015, quan van accedir al govern, fins al 2022. Destaquen que el romanent de tresoreria del Consell és 200 vegades superior al del 2015, cosa que per a ells corrobora que les decisions preses en matèria econòmica i financera i els esforços i treballs emprats en la gestió de l’administració han estat correctes. Pel que fa al romanent del Centre Sanitari, si bé els primers tres anys es va reduir a la meitat, el 2018 va suposar un punt d’inflexió fins arribar als 864.000 euros del passat exercici. Una tendència similar segueixen els resultats pressupostaris, amb les excepcions del tancament en negatiu d’exercicis en els quals s’han dut a terme inversions importants, com la maquinària per a l’abocador o les inversions en plaques solars.

Esquerra Solsonès recorda que el 2015 la situació econòmica era crítica i es van haver d’incrementar les pòlisses de crèdit per fer front als pagaments. Asseguren que si no hagués estat per aquest mecanisme, endeutant-se al màxim que permet la llei, no s’hauria pogut fer front als deutes heretats. Posen de relleu les pagues extres i DPO’s pendents del 2012 i el 2013 i la sentència a favor del Centre Sanitari davant les demandes salarials dels treballadors que es va decantar a favor del govern. Destaquen que això va possibilitar un acord amb el personal.

El partit que governa el Consell Comarcal assenyala que la bona situació econòmica dels dos ens els ha permès comprar els terrenys de Ca l’Alemà sense haver-se d’endeutar. Argumenta que amb aquesta adquisició es dona resposta a la segona demanda del procés participatiu del Consell Comarcal de la darrera legislatura: la millora dels recursos sanitaris. Un sanejament econòmic que, expliquen, servirà per treballar amb una certa tranquil·litat i endegar tots els projectes que a mitjà i llarg termini són imprescindibles per a la transformació real del Solsonès: sanitat, telecomunicacions, transició energètica, habitatge i residus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *