Esquerra, Junts i la CUP consensuen tres línies d’ajut per incentivar el lloguer d’habitatges a preus moderats a Solsona

S’hi va donar llum verda en el ple d’ahir al vespre amb l’objectiu de posar a lloguer els més de 460 pisos buits que hi ha a la ciutat. Ho destaca el regidor d’Habitatge, Ramon Xandri:

  La primera convocatòria consisteix en ajuts directes de 1.000 euros per als propietaris de cada pis que s’incorpori a la Borsa d’habitatge de l’Ajuntament durant un mínim de 5 anys. Les condicions de preu i adjudicació vindran marcades. La convocatòria s’obrirà els propers dies i hi haurà temps per acollir-s’hi fins al 10 de novembre o que s’exhaureixi la partida de 50.000 euros destinada a aquest programa.

Ramon Xandri ha agraït les aportacions de Junts per Solsona i Alternativa per Solsona-CUP a les bases, que considera que han estat constructives i enriquidores. Xandri ha avançat que es crearà un grup de treball per fer un seguiment d’aquestes línies de subvencions i valorar si cal posar en marxa una Oficina Local d’Habitatge. El regidor d’Habitatge confia que molt aviat es pugui obrir una borsa important de pisos socials per tal que la ciutat pugui créixer de forma equilibrada.

Les altres dues línies aprovades ahir s’obriran a partir del gener. D’una banda, es proposa finançar la meitat de la despesa de reforma o millora d’un pis per posar a lloguer, amb un màxim de 6.000 euros. També estarà condicionat a gestionar el pis a través de la Borsa d’habitatge de l’Ajuntament un mínim de 5 anys. De l’altra, hi haurà una línia adreçada als joves d’entre 18 i 35 anys que vulguin emancipar-se. Planteja un ajut directe del 50% del cost de la rehabilitació, amb un màxim de 6.000 euros, a canvi que el pagament de les quotes del lloguer d’almenys els dos primers anys sigui a canvi de les obres.

Aquestes bases han rebut el suport de dos dels tres grups de l’oposició. Marc Barbens, de Junts per Solsona, exposa el seu posicionament:

D’una banda, en lloc de posar com a topall el doble de l’Índex de Suficiència, s’ha considerat més just posar-hi el doble del Salari Mínim Interprofessional, que se situa al voltant dels 26.000 euros i permet donar cabuda a més gent. L’altre canvi fa referència a qui posa el 50% de les obres de reforma del pis, que pot ser tant els joves i la seva família com el propietari de l’immoble bescanviant-ho per les quotes de lloguer.

La CUP, per la seva banda, ha recordat que el seu vot favorable a la investidura va ser a canvi del compromís del govern en les polítiques d’habitatge. Lamenta que ha trigat a arribar però es mostren satisfets. Oscar Garcia:

En canvi, des del PSC discrepen totalment d’aquestes tres línies d’ajut a l’habitatge i hi ha votat en contra. El regidor Mohamed El Mamoun considera que donar 1.000 euros als propietaris per posar un pis a lloguer és un xantatge:

El ple d’ahir va ser l’últim de David Rodríguez i Xavier Torres com a regidors. L’alcaldessa, Judit Gisbert, els va lliurar una placa amb una rèplica de la medalla de regidor. Torres es va autodefinir com a solsoní de soca-rel i defensa que ha treballat amb honestedat i rigor, content de la bona feina feta. El substituirà César García. Per la seva banda, David Rodríguez va tancar ahir una etapa de 14 anys al consistori i va recordar amb enyorança els primers anys com a regidor en els quals va manifestar que havia gaudit molt. Amb la marxa de David Rodríguez retornarà a l’equip de govern Isabel Roca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *