Espurnes Barroques presenta aquest cap de setmana l’Orquestra del Miracle

El tercer cap de setmana de festival serà testimoni del naixement d’aquest conjunt impulsat per la Fundació Espurnes Barroques encapçalat per l’organista i director Juan de la Rubia. La presentació serà en format de taula rodona demà dissabte a les 6 de la tarda a l’ermita de Sant Gabriel, molt a prop del Santuari del Miracle. Hi intervindran el director de la fundació, Josep Barcons; el director de l’orquestra, Juan de la Rubia; la directora artística del Palau de la Música, Mercedes Conde, i l’artista creadora d’una obra plàstica especial per a l’efemèride, Marta Ricart. El director d’Espurnes Barroques, Josep Barcons, explica els objectius de l’Orquestra del Miracle:

El concert inaugural serà a l’església del Miracle també demà dissabte a 2/4 de 8 del vespre. Després de quatre dies de convivència, l’orquestra es posarà davant del públic recorrent diversos estils de barroc europeu amb autors com Bach, Vivaldi o Händel. També interpretaran una obra de Francesc Valls que l’editor i musicòleg Bernat Cabré ha recuperat. El concert comptarà amb la veu de la soprano Marta Mathéu, padrina de la nova orquestra, mentre que l’artista plàstica de Llobera Marta Ricart establirà un diàleg amb la música amb l’obra mural “El so als ulls”. En acabar, es podrà degustar cava d’Un Pam de Terra i es podrà tastar la neula de l’Orquestra, elaborada per l’obrador social El Rosal de l’Associació Alba.

En aquest tercer cap de setmana, Espurnes Barroques també serà a Vallfogona de Riucorb. Aquest vespre, hi haurà un espectacle per recordar la vida i obra del Rector de Vallfogona. Sant Miquel de Castelltallat, Cervera i Guissona seran els altres escenaris del festival. Es recomana comprar les entrades en línia prèviament a espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *