ERC torna a guanyar les eleccions a Solsona però perd dos regidors i la majoria absoluta

Aquest era el primer cop que Judit Gisbert encapçalava la llista després de la renúncia de David Rodríguez a mig mandat, i ha aconseguit 1.353 vots, 800 menys que el 2019, i 5 regidors. Tot plegat, en unes eleccions on la participació ha baixat gairebé un 10%. Judit Gisbert valorava així els resultats:

Una altra de les novetats d’aquest 28-M era la divisió de l’espai postconvergent. D’una banda, els que fins ara eren regidors de Junts, han aconseguit 3 regidors amb el nom de Treballem per Solsona i amb Marc Barbens al capdavant. Barbens ha avançat que, davant d’aquests resultats, properament se celebrarà el congrés fundacional de Treballem per Solsona com a partit local:

De l’altra, Elis Colell es presentava sota les sigles de Junts i també ha obtingut 3 regidors més i s’ha convertit en segona força amb només 3 vots més que Treballem. Colell es mostrava molt satisfeta pels resultats i s’emplaçava a treballar pels pactes a partir d’avui:

La CUP, per la seva banda ha mantingut els 2 regidors que tenia fins ara tot i perdre un centenar de vots. Pilar Viladrich es mostra satisfeta pel fet que Esquerra hagi perdut la majoria absoluta:

A l’altra cara de la moneda hi trobem el PSC. Mohamed El Mamoun, cap de llista dels socialistes, ha vist com la seva formació quedava fora del ple municipal amb només 196 vots:

Tampoc han entrat Vox, amb 85 sufragis, i el PP amb 82. D’aquesta manera, i durant les properes dues setmanes, s’esperen pactes per formar govern a la capital del Solsonès. En aquest sentit, Judit Gisbert assegura que avui mateix començaran a parlar amb tots els partits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *