Els treballs de gestió forestal han quedat aturats durant els darrers dos mesos; per això, els experts demanen no abaixar la guàrdia davant la campanya d’incendis

Després de les pluges que van caure entre els mesos de gener i març, amb l’inici de l’estiu a tocar, bona part dels boscos catalans presenten unes condicions d’humitat més bones que altres anys. Ho explica Mario Beltran, enginyer forestal del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Tot i això, assegura que en un bosc mediterrani no es pot abaixar la guàrdia, ja que encara hi pot haver un estiu sec de manera que la vegetació es converteixi en combustible:

Amb tot, la crisi del coronavirus ha provocat que els treballs de gestió forestal s’hagin aturat durant dos mesos i això a la llarga podria provocar que hi hagués més combustible disponible pels incendis. Tot i això l’aturada s’ha notat especialment en la gestió forestal multifuncional i no tant en la gestió encarada a la prevenció d’incendis.

Beltran destaca la importància que la gestió forestal acabi sent sostenible econòmicament i no hagi de dependre d’ajuts econòmics de les administracions. Tot i això, considera necessaris ajuts econòmics en moments extrems, com va ser el cas del temporal Glòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *