Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès han fet més de 1.000 trucades de seguiment a persones vulnerables durant la crisi del coronavirus

És una de les àrees que s’ha hagut de reinventar convertint les visites presencials dels usuaris al Consell Comarcal i als ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç i les visites a domicili en trucades per mantenir el contacte amb els usuaris que viuen sols i amb les famílies.

S’està fent seguiment telefònic de 375 persones grans o amb discapacitat, la majoria de les quals viuen soles o amb parella. Són persones usuàries d’algun dels serveis d’atenció a domicili ja sigui la teleassistència, l’atenció domiciliària o el xec servei. Es fa un seguiment del seu estat de salut físic i emocional per detectar situacions que poden requerir algun tipus de suport.

Malgrat la situació d’excepcionalitat, les treballadores familiars del Consell Comarcal i les empreses contractades continuen fent atenció presencial a 37 llars i el servei d’àpats a domicili se segueix portant a 28 domicilis.

Pel que fa al programa xec servei d’atenció personal i atenció a la llar segueix en funcionament. Els xecs que no s’hagin utilitzat durant aquest mes es podran gastar el maig i el juny per minimitzar l’impacte que pot tenir la reducció dels serveis en les empreses que el presten i en les persones que requereixen d’aquest servei.

Referent als infants, El 6 atén 61 infants de Solsona i Sant Llorenç a través de trucades i videotrucades, fent-los arribar propostes per fer a casa i donant-los suport en les tasques escolars.

Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès també estan atenent tot tipus de consultes de suport i orientació a nivell telefònic, que s’han incrementat significativament en tant que a algunes famílies la situació actual els ha agreujat la situació econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *