Els promotors del parc eòlic de Pinós diuen que no el tiraran endavant sense el vistiplau de l’Ajuntament i els veïns

Ho ha explicat aquest matí a La Central el responsable del projecte, Jordi Moliner. Recordem que la societat Eòlica Alta Anoia, formada per una enginyeria reusenca i un fabricant de turbines, projecta la instal·lació d’11 aerogeneradors a la Serra de Pinós. Produirien 50 megawatts i implicaria la construcció d’una subestació i una línia elèctrica d’entre 7 i 8 quilòmetres. El parc eòlic donaria energia a unes 9.000 llars, l’equivalent a unes 30.000 persones. Jordi Moliner reconeix que el projecte està en un estadi molt preliminar. Per una banda, s’ha presentat l’avantprojecte a la ponència de renovables de la Generalitat, el primer filtre que valora si és òptim o no. Confien que de cara al setembre haurien de rebre una resposta. Paral·lelament, han fet la sol·licitud a Endesa pel punt de connexió. Tot i trobar-se en una fase molt incipient, Moliner es compromet a no tirar endavant el parc eòlic si no hi ha l’aprovació de la gent del territori:

El responsable del projecte defensa que és una proposta integrada al territori que, en altres indrets, fins i tot serveix com a reclam turístic. Considera que la instal·lació d’aerogeneradors podria encaixar perfectament en els conceptes de natura i tranquil·litat del Solsonès. Amb tot, reconeix l’impacte visual d’aquesta infraestructura. Jordi Moliner:

Pel que fa als beneficis, si aquest parc eòlic tirés endavant l’Ajuntament de Pinós podria percebre uns 50 milions d’euros en concepte del percentatge de llicència d’obres, a banda d’altres compensacions:

Al marge d’això, si el projecte prospera, un cop estigui en funcionament es donarà l’opció als propietaris d’invertir-hi. Podeu consultar l’entrevista completa aquí

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *