Els Mossos alerten d’una estafa a través d’una falsa carta de la Seguretat Social

Els últims dies s’estan trobant a les bústies físiques de domicilis de gent gran d’arreu del país una carta que es fa passar per la Seguretat Social, que és un cas de phishing aplicat a un format físic.

Per donar aparença lícita, la carta inclou el logotip de la Tresoreria General de la Seguretat Social, però no telèfon ni adreça física de contacte. A més, el correu electrònic indicat no té domini del ministeri sinó d’Outlook.

La carta al·lega la pèrdua d’informació derivada d’un atac informàtic per demanar les dades bancàries als destinataris. Per captar l’interès, informa sobre un increment considerable de prestacions.

Per tal de prevenir aquest tipus d’estafes, els Mossos d’Esquadra recomanen verificar la procedència de la carta i les dades que ens demana. També insten a observar bé el document, ja que la capçalera hauria d’incloure una adreça física i un telèfon de contacte. Igualment, cal parar atenció al domini del correu electrònic, que sigui oficial. D’altra banda, recomanen llegir el document cercant possibles faltes ortogràfiques o incoherències. En qualsevol cas, si algú és víctima d’un delicte, cal avisar ràpidament la policia al 112.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *