Els monitors i responsables de la casa de colònies de La Carral reivindiquen en un vídeo que fer colònies aquest estiu és una necessitat vital per a infants i joves

“Que l’únic contagi sigui de somriures! Perquè les colònies no són virals, són vitals!” Aquest és el vídeo que han difós des de la casa de colònies de La Carral a Riner. Els monitors que l’han elaborat l’havien plantejat inicialment com un regal pel món de l’esplai, el lleure i les activitats d’estiu, però s’ha acabat convertint en bandera de la reivindicació que les colònies d’estiu han de ser possibles perquè són necessàries. A l’inici de la crisi, Joventut va crear una taula de treball amb totes les entitats de Catalunya dedicades al lleure i a l’educació per fer una proposta d’una possible manera de fer colònies, estades, rutes i campaments. Finalment, Protecció Civil ha publicat un document amb les normes que concreta que es podrien fer en fase 3 de desconfinament. Sara Nadal, responsable de La Carral, assegura que aquest document és ambigu i que el requisit que veuen més impossible de complir és que els infants estiguin a 2 metres de distància. A més, posa de relleu que no estableix quin grau de responsabilitat estan assumint els professionals del lleure en cas que es produeixi algun contagi. Sara Nadal considera que el Departament de Salut hauria de plantejar una manera de fer-les que siguin viables. Per al sector, la proposta passa per fer testos PCR a l’arribada dels nens a la casa de colònies:

Sara Nadal, de La Carral, adverteix que si després d’una primavera perduda a l’estiu no es poden fer colònies, el 99% dels negocis del sector hauran de tancar perquè no hauran tingut cap ingrés en tot l’any i han d’assumir igualment les despeses de manteniment. Nadal reclama a l’administració que es posi a les piles i elabori un pla de xoc per al conjunt dels petits negocis de la societat per evitar que el país se’n vagi a l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *