Els experts afirmen que les temperatures polars dels últims dies podrien reduir les plagues de processionària aquest any

Ho posen de relleu investigadors del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i de la Universitat de Lleida, que esperen una reducció del nombre de larves que sobreviuran fins a la primavera a les zones més castigades per la borrasca Filomena. Segons dades oficials de l’Agència Estatal de Meteorologia, a bona part del país entre els dies 6 i 7 hi ha hagut mínimes inferiors als 10 graus sota zero.

El fred és el principal limitant de la distribució geogràfica dels insectes, tot i que la processionària és inusual, perquè té una fase larvària que sobreviu durant l’hivern i està activa i molt protegida a les bosses. En els últims anys, Catalunya, com el sud d’Europa, ha vist com s’estenia aquesta plaga pels hiverns suaus, les primaveres càlides i l’escalfament global, incrementant la seva extensió més de 80 quilòmetres en direcció nord. Amb tot, els experts apunten que les temperatures polars d’aquest inici d’any poden haver tocat la processionària. Ho destaca l’investigador de l’àrea de Sanitat Forestal del CTFC, Jordan Muñoz-Adalia:

Malgrat això, els experts adverteixen que encara és d’hora per assegurar que la plaga remetrà de manera general.

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *