Els Divendres de Pensament al Museu posen el focus en la presència de l’art en la vida quotidiana

La novena edició se centrarà en la moda, l’arquitectura, la cuina i en els cíborgs de la mà d’experts en el tema, entre els quals la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda.

Raül Garrigasait i Víctor Pérez proposen parlar de “L’art de cada dia”, processos de creació artística que es troben en la nostra quotidianitat. Els coordinadors del cicle posen de relleu que per apreciar l’art adoptem actituds que s’aparten de la vida quotidiana com la immobilitat contemplativa davant d’una pintura, la concentració de qui llegeix un llibre o el silenci en un concert de música clàssica. Amb aquestes reflexions dels divendres de Quaresma, volen posar l’accent en les formes de creació integrades en els nostres actes de cada dia.

El dissenyador Josep Abril encetarà aquesta setmana els Divendres de Pensament en una xerrada titulada “Una moda líquida per a un present anàrquic”. El ponent va estudiar Belles Arts i Moda a Barcelona, el 1991 va guanyar el Premi Gaudí de nous dissenyadors i ha treballat per Armand Basi durant sis anys. Actualment, dissenya col·leccions personals amb el seu nom i elabora vestuari per a dansa, teatre i òpera.

El 10 de març el tema és “Arquitectura lògica” i el ponent, Xavier Andrés, arquitecte, entre d’altres, del Mas de Pedra fita i el celler del restaurant ABaC de Barcelona. El seu estil arquitectònic es basa en els criteris de sostenibilitat i de comunió entre l’entorn patrimonial i l’espai que cal projectar.

El 17 de març Carme Ruscalleda serà a Solsona per defensar que “La cuina també pot ser expressió artística”. La reconeguda cuinera va portar el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar fins al 2018, va crear el Sant Pau a Tòquio, va tenir tres estrelles Michelin, ha publicat diversos llibres de cuina i actualment impulsa un projecte experimental en gastronomia: Cuina Estudi.

L’última sessió dels Divendres de Pensament arribarà el 24 de març de la mà de l’artista i activista cíborg Moon Ribas. És cofundadora de la Cyborg Foundation, una organització internacional dedicada a ajudar els humans a convertir-se en cíborgs. És coneguda per desenvolupar el Sentit Sísmic que li permet percebre a temps real terratrèmols de qualsevol lloc del planeta. Va estudiar coreografia experimental a Anglaterra i recerca del moviment a Amsterdam.

Els Divendres de Pensament al Museu tindran lloc a l’equipament els divendres de Quaresma a les 7 de la tarda. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *