Els cribratges poblacionals arribaran a Solsona a final de setmana

Es duran a terme a la sala polivalent dijous i divendres de 10 del matí a 2 del migdia i dijous també a la tarda, de 4 a 8. És una prova intensiva mitjançant test d’antígens ràpids, que consisteix en frotis als narius. Si bé detecten els casos molt contagiosos, tenen una sensibilitat més baixa que les proves PCR i, per tant, s’adverteix que poden donar falsos negatius. La prova dura 10 minuts, durant els quals la resta de persones s’hauran d’esperar al carrer. Si el resultat és positiu, es trucarà la persona afectada, mentre que la resta ho podrà consultar a la plataforma La Meva Salut a partir de 48 hores després de la realització de la prova.

S’adreça a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagi passat la malaltia. La prova és totalment gratuïta, s’ha de dur la targeta sanitària i no cal demanar cita prèvia. L’objectiu d’aquest cribratge poblacional és conèixer l’estat de la població infectada per Covid-19 asimptomàtica per frenar l’expansió del virus i trencar possibles cadenes de transmissió comunitària. Aquest no és un cribratge massiu, en tant que es faran un total de 750 tests, sinó que és una primera fase d’avaluació de la pandèmia a Solsona. És per això que es demana a la població que no acudeixi massivament a la crida. Si un cop fetes aquestes primeres proves es considera necessari fer-ne de noves, es realitzaran per zones o barris concrets.

El cribratge és dirigit pel Departament de Salut, coordinat conjuntament amb el Centre Sanitari i l’Ajuntament de Solsona i amb el suport de Creu Roja Solsonès en l’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *