Els contagis al Solsonès es multipliquen per quatre en 15 dies i no es descarta haver de demanar el confinament de la comarca

Ja són 55 els positius detectats en l’última setmana a partir de 210 proves PCR i 47 testos d’antígens. Amb aquestes dades, els indicadors de la pandèmia segueixen creixent i l’índex de risc de rebrot se situa als 729 punts, a nivell comarcal, mentre a la capital supera el llindar dels 1.000. La taxa de reproducció és d’1,42. El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, exemplifica el creixement de la pandèmia a través de la positivitat:

L’àmbit escolar és un dels més afectats pel virus i en aquests moments hi ha un primer i un tercer d’ESO d’Arrels i un grup de la comunitat de mitjans del Vinyet confinats.

Pel que fa al ritme de vacunació al Centre Sanitari, la setmana passada es va administrar la primera dosi a persones de fins a 74 anys i al conjunt de la comarca ja hi ha un 23% de la població vacunada amb la primera dosi i gairebé un 8% amb la segona. S’està a l’espera de les directrius del CatSalut per encarar la vacunació les properes setmanes.

El Centre Sanitari i l’Ajuntament de Solsona fan un nou crit d’alerta davant l’empitjorament de les dades a la comarca coincidint amb l’aixecament del confinament comarcal i la relaxació de diverses restriccions. Adverteixen que si no es pot revertir la situació, l’evolució del virus al Solsonès pot resultar insostenible i, per tant, no es descarta la possibilitat de demanar el manteniment de mesures específiques per a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *