Els Bombers, preocupats pel potencial de l’incendi de Castellar de la Ribera

La proximitat a una gran zona boscosa, les altes temperatures i un possible canvi de vent són els factors que més fan patir que es converteixi en un molt gran incendi forestal. Des d’ahir a les 7 de la tarda, aquest foc causat per un llamp ja ha calcinat prop de 400 hectàrees de bosc i de conreus i encara té un perímetre inestable. La delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, ha assegurat des del centre de comandament que el foc de Castellar passa a ser prioritari i alerta de les condicions severes que fan preveure un dia crític. També ho destacava en roda de premsa el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena:

Una tempesta seca ahir a la tarda va originar fins a quatre incendis simultanis a Castellar de la Ribera. D’aquests, tres es van poder controlar relativament ràpid mentre que el quart, amb origen entre les masies Junyent i Les Cases es va estendre a gran velocitat. Fins a les 11 del matí no s’hi ha pogut veure cap mitjà aeri, si bé la previsió és que n’hi treballin fins a 6 entre helicòpters i avionetes i 28 de terrestres. L’alcaldessa de Castellar de la Ribera, Maria Claustre Sunyer, destaca el retard en l’arribada dels efectius:

Ahir a la tarda a causa dels llamps també es van originar dos altres incendis forestals a Lladurs que, tot i que es van donar per extingits, s’han revifat des de la una del migdia.

Podeu seguir l’última hora a través de les nostres xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *