Els alcaldes del Solsonès debaten entre destinar els fons Covid a la millora de les telecomunicacions o al nou model de recollida selectiva

Aquest va ser el principal tema tractat al Consell d’Alcaldies d’ahir a la tarda. 10 dels 15 batlles de la comarca, tots els de Junts i l’Agrupació d’Electors Independents, consideren que els 675.000 euros del fons extraordinari Covid de la Generalitat s’haurien d’invertir en el finançament de les noves illetes tancades de residus. Els batlles recorden que fa molt temps que el Consell Comarcal està treballant en un nou sistema de recollida i gestió de residus, atès que Solsona inicia el porta a porta a finals d’aquest any i això encarirà molt el servei utilitzat fins ara. Subratllen que el model de futur passa per illetes tancades amb accés limitat, que té un cost total superior als 750.000 euros.

D’altra banda, la proposta del Consell Comarcal passa per destinar els fons covid al projecte de millora de telecomunicacions. Així ho fa defensar al Consell d’Alcaldies el president per delegació i alcalde de La Coma, Ramon Costa, del qual no hem pogut recollir avui declaracions. Amb tot, el vicepresident va manifestar la voluntat d’apropar postures, una actitud de diàleg que els alcaldes de Junts i Independents celebren.

El batlle de Riner, Joan Solà, argumenta perquè consideren necessari destinar els 675.000 euros del fons extraordinari de la Generalitat al nou model de recollida de residus:

    D’altra banda, en el Consell d’Alcaldies d’ahir es va aprovar l’adhesió al manifest per un turisme al servei del país i una moció sobre el dret a morir dignament, entre altres qüestions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *