El tercer pressupost participatiu de Solsona serà per a dues anualitats

Tenint en compte que enguany no s’ha fet el procés amb motiu de les eleccions, el consistori aposta perquè la ciutadania consensuï accions executables pel 2020 i el 2021 amb un pressupost total de 100.000 euros.

Aquesta setmana, 600 solsonins rebran una invitació de l’Ajuntament per formar part de l’equip de treball del proper procés participatiu. Han estat designades a través d’un sorteig aleatori entre les persones empadronades majors de 16 anys. Qui accepti l’oferiment, pot confirmar-ho fins al dia 13. Havent passat de 400 a 600 persones les seleccionades per ser a l’equip de treball, la regidoria de Participació confia formar un equip de treball més ampli. L’any passat, tot i que hi havia una trentena de persones confirmades, la mitjana d’assistència va ser inferior a la vintena. Per incentivar l’acceptació de l’oferiment, juntament amb la carta s’ha enviat un fulletó amb l’opinió de persones que han format part dels equips de treball anteriors.

Entre el 19 d’aquest mes i el 19 de març hi haurà cinc sessions: la de presentació, la de tempesta d’idees i propostes, la visita de camp, la sessió d’aprofundiment en les propostes i la de validació i aprovació de les propostes. Les cooperatives Raiels i l’Arada seran les encarregades de dinamitzar novament el procés. Els objectius són obtenir una priorització d’actuacions d’interès general, estimular la cultura de la participació i la corresponsabilitat ciutadana en els afers públics i les decisions de l’Ajuntament i consolidar una metodologia de treball per elaborar el pressupost participatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *