El tancament de la biblioteca i el Casal Cívic i l’anul·lació del mercat del divendres, principals mesures de prevenció del coronavirus a Solsona

INFORMACIÓ ACTUALITZADA 14h. del 12/03/2020

Amb motiu de la situació excepcional i les mesures de la Generalitat que han entrat en vigor avui mateix, l’Ajuntament de Solsona ha adoptat diverses restriccions als equipaments municipals i a la via pública que recull un decret d’alcaldia. Malgrat que a hores d’ara no hi ha cap cas confirmat de la malaltia a la ciutat, es demana extremar les precaucions.

Les mesures s’apliquen a partir d’avui i almenys fins al dia 26, tot i que poden variar en funció de com evolucioni la situació. La biblioteca Carles Morató estarà tancada al públic i se suspenen els actes que havia d’acollir. En canvi, de moment, es mantenen els assajos a la sala polivalent i  l’activitat a l’Escola Municipal de Música. Queda suspesa l’extraescolar de cuina del consistori “Petits xefs”. A més, el Departament d’Educació ha anunciat que a partir de demà i durant almenys dues setmanes se suspenen les classes en les escoles, instituts i universitats d’arreu del país. En el cas de l’Escola Agrària del Solsonès, es posposen totes les sessions de cursos presencials i semipresencials de formació contínua així com les Jornades Tècniques de Transferència Tecnològica, inicialment, fins al 15 d’abril.  

Al marge de la suspensió de la competició esportiva per part de les respectives federacions esportives i clubs, al complex esportiu municipal s’hi podran realitzar els entrenaments a porta tancada, tot i que algunes entitats, com és el cas del Futbol Sala Solsona, han optat per cancel·lar-los també.

El mercat de divendres s’anul·la, tant demà com la setmana vinent, si bé es manté el dels dimarts pel volum inferior de parades i d’afluència de persones.

Pel que fa a la gent gran, se suspèn la programació adreçada a aquest col·lectiu, considerat de risc. Tant en l’extraescolar de cuina per a nens com en aquest cas, es compensaran les sessions ajornades o s’ajustarà el cobrament del rebut. També se suspenen els balls de la gent gran al Casal Cívic, que estarà tancat almenys fins al dia 29.

En cas de defuncions, l’ús del tanatori ha de quedar limitat estrictament a les famílies de les persones difuntes. Es recomana utilitzar altres mitjans que no siguin presencials per donar el condol, evitar el contacte físic i no concentrar-se en els espais de celebració dels funerals.

Es demana a la ciutadania que segueixi les mesures de protecció de la Generalitat per evitar contagis i es demana que no s’acudeixi al Centre Sanitari si no és per una urgència greu per evitar col·lapsar el servei. En cas de dubte, cal trucar al 061. Es recomana informar-se únicament per canals oficials. En aquest sentit, el Centre Sanitari ha emès un comunicat d’aclariments sobre el coronavirus de la mà del director mèdic, Joan Campus. Assegura que aquesta malaltia té els mateixos símptomes que una grip normal i cal tractar-lo de la mateixa manera, amb paracetamol i ibuprofè i descansant a casa. Recorda que el virus pot causar problemes a persones que ja tinguin patologies de base de tipus renal, cardiovascular o pulmonar. Destaca que el problema del coronavirus és la seva alta capacitat de propagació, més que no pas la seva patologia. Campus demana a la població que no acudeixi al Centre Sanitari si no és necessari per no sobrecarregar el servei i evitar contagis i demana posposar les consultes o visites no urgents.

Les mesures de prevenció del coronavirus han fet ajornar moltes de les convocatòries a partir de demà i durant el cap de setmana. . És el cas dels Divendres de Pensament i la inauguració de l’exposició “El solsonià” de demà i la sortida a Tarragona de dissabte promogudes pel Museu. De fet, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, havia de ser al migdia al Miracle per inaugurar les obres de restauració i al vespre a tallar la cinta de la mostra del Museu i ha cancel·lat la visita. La Penya Barcelonista de Solsona i Comarca també ha ajornat la presentació del llibre prevista per a demà. Dissabte cauen de l’agenda el vuitè Memorial Mossèn Jesús Huguet, les sessions pendents del Cicle de Cinema Infantil en Català, la primera Jornada Educativa sobre Emergència Climàtica i la presentació de llibres i revista de la biblioteca. I diumenge, el Grup de Gèneres ha anul·lat la xerrada-debat sobre la feminització de la pobresa. D’altra banda, us emplacem a seguir l’actualització de dades a través dels webs i les xarxes socials tant d’aquesta emissora com de les institucions locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *