El solsoní Mia Parcerisa dirigeix un dels monòlegs de l’espectacle inaugural de la temporada del TNC

Es tracta de “Decameró”, un muntatge amb 10 monòlegs basats en textos de diversos autors tan diferents com Carnevali, Comadira, Cunillé o Perejaume, amb 10 directors i 10 actors diferents. Es posa en escena coincidint amb el cinquantè aniversari de la pel·lícula de Passolini inspirada en la novel·la de Boccaccio. Parteix de 10 joves que s’aïllen a Florència durant una pandèmia i durant 10 jornades expliquen cadascú la seva història. Cadascun dels 10 directors ha desenvolupat el monòleg de forma independent, sota la direcció de Xavier Albertí, però tots giren al voltant sobre el canvi de paradigma que estem vivint ara.

El director teatral solsoní Mia Parcerisa ha rebut l’encàrrec del text “L’arboricultor”, de Perejaume, que interpreta l’actriu Paula Blanco, amb qui no es coneixien prèviament i amb qui han assajat intensament durant dues setmanes per a l’estrena d’aquest vespre a les 8. Parcerisa es considera molt afortunat de poder dirigir per primera vegada al TNC:

Parcerisa defineix l’espectacle inaugural de la temporada com a un muntatge que no és còmode, complaent ni festiu, sinó que vol qüestionar-se coses i generar debat. Considera que el teatre és un dels sectors més maltractats des de fa anys, que la classe política no veu com a sector essencial i que treballa en precari, ja que està molt poc organitzat i mobilitzat pel que fa als drets dels treballadors. Això sumat a la incertesa que genera la situació de pandèmia fa que Parcerisa no sigui gaire optimista sobre el futur del sector:

“Decameró” es pot veure a partir d’avui i fins al dia 25 a la sala petita del TNC, amb l’aforament limitat al 50%, 150 entrades per funció. Les representacions es faran de dimecres a diumenge.

           

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *