El Solsonès és l’única comarca de la Catalunya Central on l’atur ha empitjorat l’últim mes, amb una quinzena de persones que s’han quedat sense feina

De fet, és una de les 6 comarques al conjunt del país que han vist com l’atur augmentava. En qualsevol cas, si ens fixem poble per poble, com ja estem acostumats, Solsona ha incorporat fins a 14 persones a les llistes d’atur. Ara mateix, la capital concentra el 81% de desocupats de la comarca, amb 380 persones sense feina. 

A la resta del territori, Sant Llorenç de Morunys ha vist com 6 persones també quedaven a l’atur. Per contra, Olius i Riner són dos dels pobles que han millorat dades amb 3 i dues persones noves amb feina.

Tot plegat, mentre al conjunt del país es continuen registrant màxims històrics i amb un mercat laboral que encara l’estiu amb l’atur a la baixa i marcant el nivell més baix dels últims 16 anys.

És la xifra de desocupats més reduïda des del juliol del 2008. Una millora, en part, gràcies a l’impuls de contractacions als sectors del turisme i el comerç. Així ho valorava des del Govern el Secretari de Treball, Enric Vinaixa:

En aquest sentit, augurava una segona meitat d’any molt positiva pel que fa a l’ocupació. Sobretot, ara que l’atur de llarga durada ha revertit la tendència a l’alça dels mesos passats i ha començat a baixar lleugerament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *