El Solsonès és l’única comarca de la Catalunya Central on la taxa d’atur s’ha reduït durant el juny

Segons les dades fetes públiques per l’Observatori del Treball, ha caigut en 26 persones, un 4,5%, i se situa en 559 persones. A la capital, Solsona, és on s’hi ha produït la davallada més significativa amb 18 persones que han trobat feina durant el mes de juny i un total de 452 aturats en tancar el mes.

En segon lloc se situa Sant Llorenç de Morunys amb 7 noves persones ocupades; i la segueixen Lladurs, amb dues; i Castellar de la Ribera, La Coma i la Pedra i Llobera amb una. Els únics pobles on la taxa d’atur s’ha incrementat han estat Clariana de Cardener i Guixers amb dues persones sense feina respectivament. Amb tot, la taxa interanual ha crescut en més d’un 36%.

Pel que fa als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, al Solsonès els treballadors afectats ja superen el miler, amb un total de 1.053. D’aquests, 875 estan afectats per expedients per causa de força major i 178, per altres causes. Pel que fa als expedients, se n’han presentat 225. A Solsona es concentren la majoria d’ERTO, un total de 165, seguit Sant Llorenç, amb 19, i Olius, amb 11.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *