El Solsonès es dotarà d’un Pla Estratègic de Telecomunicacions pioner a Catalunya

La idea del Consell Comarcal és aconseguir que ningú a la comarca pugui dir que no té un bon servei de banda ampla o que hagi de marxar a viure a un altre lloc perquè no pot fer una determinada feina des de casa. Ho ha explicat en l’últim ple de l’ens el conseller comarcal d’Acció Rural i Paisatge i Comunicació, Marc Casabosch. L’ens intermunicipal ha contractat una empresa externa especialitzada en connectivitat de banda ampla en territori rural perquè analitzi la situació a la comarca i a partir d’aquí pugui elaborar un pla director que materialitzi les solucions. En tant que hi ha llacunes a tots els municipis i problemàtiques similars, el Consell proposa actuar conjuntament. Sentim el conseller comarcal d’Acció Rural i Paisatge i Comunicació, Marc Casabosch:

Des de l’oposició, l’Agrupació d’Electors Independents ho veu amb bons ulls però considera necessari lligar-ho amb la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el PUOSC, que s’acaba de convocar després de molts anys. Joan Solà és el portaveu d’aquest grup comarcal:

El responsable de l’àrea, Marc Casabosch, assegura que aquesta petició és impossible de tirar endavant tenint en compte el calendari i també que el PUOSC no finança la redacció de projectes sinó la seva execució. Assegura que la base és disposar del pla estratègic, que preveuen tenir enllestit en un any, i després ja es buscarà tant el finançament com les operadores per materialitzar-lo en un termini estimat de 4 anys. En tant que un territori com el Solsonès no és llaminer per a les grans operadores, considera que és el territori que, amb aquest projecte, ha de captar petites operadores que podrien estar-hi interessades. A més, l’empresa contractada mantindrà contacte amb els tècnics de la Generalitat per seguir les iniciatives en telecomunicacions programades a 5 anys vista per tal de complementar esforços i evitar duplicitats.

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *