El Solsonès es dota d’un pla estratègic per dissenyar el model turístic fins al 2030

Ha sorgit en el si del Patronat Comarcal de Turisme i el seu president, Ferran Ginestà, el qualifica de projecte a llarg termini i de consens, ja que reflecteix la voluntat del territori. L’ha desenvolupat tècnicament l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i respon a la necessitat d’adaptar els eixos de treball al canvi de paradigma del pla turístic d’administracions superiors com la Generalitat o la Diputació de Lleida, sobretot després de la pandèmia. Consta de sis eixos: Millorar la comunicació interna i externa i reivindicar la no massificació com a valor; millorar la creació de campanyes de promoció turística i crear coordinadament equipaments i infraestructures d’ús turístic a la comarca i mantenir les existents. Així mateix, contempla el disseny de models d’ús públic que incloguin la regulació d’activitat al medi natural. D’altra banda, planteja modernitzar i millorar la rendibilitat dels serveis i productes turístics a través de la digitalització i la formació. Finalment, es fixa com a objectiu millorar la coordinació público-privada i la coordinació tècnica dels agents turístics. La finalitat és tenir unes línies mestres per determinar on invertir el reduït pressupost del Patronat de Turisme. Ho explica el seu president, Ferran Ginestà:

El document va rebre el vistiplau d’Esquerra i l’Agrupació d’Electors Independents. Junts i la CUP s’hi van abstenir en considerar que no està actualitzat, ja que inclou les actuacions previstes inicialment a l’Illa Cultural de Solsona, i que no se’ls ha fet partícips de la seva elaboració. Isabel Pérez, representant de Junts, i Òscar Garcia, portaveu de la CUP:

El Pla estratègic de la destinació turística Solsonès es pot consultar íntegrament en línia a través de la seu electrònica del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *