El Solsonès acollirà una exposició i tres dels concerts més destacats del cinquè Festival Espurnes Barroques

El tret de sortida es va donar diumenge a la Basílica de La Seu de Manresa amb un repàs musical a la vida de Sant Ignasi de Loiola de la mà de Jordi Savall, al qual hi van assistir prop de 800 persones. I és que el lema d’enguany, “Llum Barroca” gira al voltant dels 500 anys del pas d’Ignasi de Loiola a la ciutat de la Misteriosa Llum, el sol emblema de la companyia de Jesús i la necessitat d’anar cap a la llum després d’un període fosc de pandèmia.

L’Espurnes Barroques arrencarà el 13 de maig a Solsona i s’allargarà fins al 12 de juny amb més d’una vintena d’activitats en pobles del Solsonès, el Bages, la Segarra i l’Anoia. Aquest matí ho ha explicat en detall a La Central el director del Festival, Josep Barcons. Tot i que enguany s’actuarà per primera vegada a Barcelona, l’Espurnes Barroques no vol perdre la seva essència:

El primer concert, el 14 de maig, serà a l’església de La Pedra. S’hi interpretarà un concert que no s’ha sentit des del segle 18 ja que l’obra havia quedat dispersada entre un arxiu i una biblioteca. A la tarda l’actuació serà a l’església de Sant Pere de Madrona, a Pinell. El segon cap de setmana, el matí del 22 de maig, es podrà sentir la Cantata del Cafè de Bach de la mà de joves talents a la nau de Cafès Gener de Cardona. El 3 de juny es farà un homenatge a l’organista Montserrat Torrent, de 96 anys, la més longeva, que tocarà l’orgue més antic de Catalunya, el del Miracle. L’endemà, ella i el seu deixeble, l’organista de la Sagrada Família Juan de la Rubia, actuaran a Sant Llorenç. N’explica els detalls Josep Barcons, director de l’Espurnes Barroques:

L’11 de juny l’Espurnes Barroques tornarà al Miracle, seu de la seva fundació, amb Lluís Vilamajor i una trentena de músics que interpretaran obres de Bach.

A Solsona per la Fira de St. Isidre s’inaugurarà una exposició de titelles portugueses del segle 18, tot i que la tradició és més antiga. Durant tota la setmana, alumnes de primària de les escoles solsonines passaran a fer un taller. De fet, l’activitat escolar d’assistència a assajos i les actuacions en residències d’avis es dupliquen en aquesta edició. D’altra banda, el 4 de juny a Súria arriba una altra de les novetats, el monjo de Montserrat Jordi Agustí Piqué, màxima autoritat a nivell de litúrgia i música eclesial, pronunciarà una conferència sobre llums i tenebres en música. Podeu consultar la programació íntegra del festival al web espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *